miercuri, martie 12, 2014

Lucruri pe care le fac persoanele creative

Viseaza
Se spune ca cele mai bune idei apar din senin. Poate ar parea o pierdere de timp, insa atunci cand visezi, imaginile aparute in minte pot conduce spre o idee foarte interesanta.

Urmaresc orice
Persoanele creative sunt ca niste "bureti" care absorb tot ceea ce ii inconjoara. Orice sursa de informatie poate deveni baza pentru idei viitoare.

Lucreaza in orele care le convin
Pentru unele persoane, orele matinale sunt cele mai productive, in timp ce pentru altii, orele tarzii.

Au nevoie de timp pentru a fi singure
Orele de singuratate pot fi momentul ideal de a visa.

Folosesc dificultatile vietii
Multe opera de arta au fost create in urma unor suferinte, pierderi suportate. Acestea pot intr-un anumit fel sa determine oamenii sa descopere noi posibilitati in viata.

Sunt in cautarea de noi experiente
Pentru a evita viata monotona, persoanele creative mereu sunt in cautarea descoperirii lucrurilor noi.
“Descoperirea de noi experiente este cheia succesului” – spune Kaufman. Curiozitatea, capacitatea de a visa si dorinta de a cunoaste lumea din afara vor extinde granitele interne ale unei persoane.

Chiar daca sufera esec, persevereaza
Capacitatea de a trece peste un esec este o conditie necesara pentru orice persoana creativa. Pentru a obtine ceea ce doresti trebuie sa perseverezi si sa inveti din esecurile aparute.
“Oamenii talentati nu reusesc de multe ori, iar oamenii geniali sufera si mai des esecul ” – Steven Kotler, editor Forbes.

Isi pun intrebari
Persoane creative sunt extrem de curioase. Le place sa exploreze viata, continuand sa puna intrebari si sa gaseasca raspunsuri.

Gasesc  inspiratie in alte persoane
Fiind curiosi din fire, oamenii creativi urmaresc si gasesc inspiratie in alte persoane.

Risca
Exista o relatie profunda si semnificativa intre risc si creativitate, iar acest punct este adesea trecute cu vederea. Orice artist stie ca rezultatul muncii sale poate sau nu primi laude. Daca feedbackul este negativ, atunci el ramane dezamagit ca si-a pierdut timpul si banii in zadar.

Multe lucruri in viata le vad ca pe o oportunitate pentru auto-exprimare
Marele Nietzsche a crezut ca viata lui si lumea ar trebui sa fie vazute ca o opera de arta. In cele mai multe cazuri, oameni talentati vad lumea in acest fel, si sunt mereu in cautarea de modalitati de a se exprima. "Exprimarea creativa - este auto-exprimare. Arta insa, nu este nimic mai mult decât un ecou al nevoilor, dorințelor și unicitatii voastre " - spune Kaufman.

Isi urmeaza dorintele
Toti oamenii creativi sunt foarte motivati. Si dorinta lor de a reusi vine din interior, mai degraba decat o dorinta de recompensa sau recunoastere externa.
Autori remarcabili aleg provocari, probleme critice care sa le permita sa descopere pe deplin talentele lor.

Sparg limitele propriei conștiințe
Abilitatea de a visa ne ofera o ocazie importanta pentru creativitate - capacitatea de a merge dincolo de limitele propriei constiinte si de a explora alte moduri de a gandi.

Pierd notiunea timpului
Persoanele pasionate de munca lor sunt absorbite de ceea ce fac, incat nu observa trecerea timpului.

Se inconjoara de frumusețe
Oamenilor creativi le place sa se inconjoare cu lucruri frumoase, de aceea deseori viziteaza diferite targuri si expozitii, de unde isi procura opere de arta cu care isi decoreaza casele.

Conecteaza puncte
O trasatura care distinge oamenii talentati de ceilalti este capacitatea de a vedea oportunitati si de a conecta punctele pe care altii nu s-au gandit sa le conecteze.

Se asculta pe sine
Oamenii de profesii creative incearca sa pastreze mintea limpede si capacitatea de a se concentra asupra ceea ce fac. De exemplu, unii apeleaza la meditatie. Oameni care practica aceasta metoda, au observat o stare emotionala mai buna, reducerea stresului si anxietatii - toate acestea vor duce la generarea mai multor idei interesante.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu